Otje


In april 2019 werd ik benaderd door Dierenkliniek Makker dat hun een aangereden kat binnen gekregen hadden. Helaas was er geen eigenaar bekend maar wilde Dierenkliniek Makker wel proberen de kat te redden.

Na goed overleg heb ik samen met dierenkliniek Makker besloten de zorg op mij te nemen en de kat de naam Otje te geven.

 

Otje had door de klap zijn kaak gebroken, een hersenschudding en erg veel spierpijn. Hij kon hierdoor niet zelfstandig eten en kon veel licht en geluid niet verdragen.
Hij kreeg hiervoor een slokdarm sonde en ik heb hem mee naar huis genomen.

Bij mij thuis heeft hij een aparte donkere kamer gekregen om zo wat tot rust te komen. Iedere paar uur moest hij gevoerd worden en zijn medicatie krijgen, 2x per dag kreeg hij een infuus en natuurlijk een hele hoop liefde en aandacht.


Omdat Otje zijn bek niet kon gebruiken en hierdoor zichzelf niet kon wassen, heb ik hem gedurende deze periode met een washandje zoveel mogelijk geprobeerd te wassen.
Hij genoot volop van deze was sessies.

Na een week kwam Otje weer een beetje onder de mensen en zijn we aan de slag gegaan met weer zelfstandig alles oppakken. 

Na een paar weken was Otje weer zelfstandig aan het eten en drinken en begon hij zelfs alweer wat praatjes te krijgen.

Inmiddels was 1 van de artsen bij dierenkliniek Makker zo verliefd geworden op Otje na alle bezoeken daar, dat zij hem graag in huis wilde nemen.
Alleen was er 1 voorwaarde en dat was dat Otje met honden en katten samen kon.
Ik ben hiermee aan de slag gegaan en heb Otje langzaam laten wennen aan mijn hond en kat.
Otje was erg nieuwsgierig en dit ging boven verwachting goed!

 

Na een intensieve maand was Otje al zo zelfstandig geworden, dat hij klaar was om naar zijn nieuwe baasje toe te gaan en daar de nazorg te krijgen.

 

 

Het was erg intensief maar vooral mooi om zo een herstelproces van dichtbij mee te maken.