Minder stress bij benchrust

Als je kat benchrust moet houden om op te knappen, is het belangrijk dat hij/zij zo min mogelijk stress ervaart.Stress is niet goed voor het welzijn, vormt een aanslag op de weerstand en vertraagt het herstel.

Lees meer »

Feline hyperesthesia syndrome ( FHS )

Feline Hyperesthesie Syndroom (FHS), ook bekend als "Rollende Huidziekte", is een aandoening die voorkomt bij katten. Helaas is er op dit moment geen specifieke Nederlandse term die algemeen wordt gebruikt om naar deze aandoening te verwijzen.

Lees meer »

PICA bij de kat

PICA is een erg vervelende aandoening waarbij de kat een ongewone eetlust ontwikkelen voor niet-eetbare voorwerpen wat ertoe kan leiden dat ze vreemde dingen gaan eten, zoals wol, stof, papier, karton, rubber, hout, leer, plastic, cellofaan, enzovoort.Maar ook wanneer katten alleen kauwen of sabbelen op niet-eetbare materialen wordt dit als PICA gezien. 

Lees meer »

Introductie nieuwe kat

De introductie van een nieuwe kat De introductie van een nieuwe kat kan voor veel stress zorgen bij de katten die u al heeft. Moet u de katten meteen bij elkaar zetten en ze het samen laten uitvechten of juist niet? Op internet komt u veel uiteenlopende adviezen tegenkomen om katten samen te voegen. Ik raad u aan om dit stappenplan te volgen.

Lees meer »

Zelf een activity board maken

Ik ben een enorme fan van de activity boarden. Zeker voor katten met een hoger energie level. Maar ook voor katten die spel agressie vertonen of slopen in huis is een activity board aan te raden.

Lees meer »

Een kat met artrose

Heeft jouw kat artrose? Dan kan het een uitdaging lijken om daar mee om te gaan. Net als bij mensen zullen er dingen in het dagelijkse leven en in de omgeving aangepast moeten worden om het voor de kat zo aangenaam mogelijk te maken.

Lees meer »

Omgevingsverrijking voor binnenkatten

De kat is een kleine jager en is bij voorkeur slank en atletisch gebouwd om zijn jachtkunsten goed uit te kunnen voeren. Naast jagen houdt de kat ook graag van zonnebaden, op de uitkijk zitten en op onderzoek uitgaan. Zij is een intelligent dier die naast fysieke beweging ook mentale uitdaging nodig heeft. Katten die hun energie niet kwijt kunnen, zijn vatbaar voor gedragsproblematiek zoals agressiviteit en vernielen, maar ook voor overgewicht en andere lichamelijke klachten / ziektes. Een kat die niet naar buiten kan, moet daarom binnenshuis voldoende mogelijkheden hebben om aan zijn gedragsbehoefte te kunnen voldoen.

Lees meer »